روزنامه جام‌جم، 22 شهریور 1399

ابداع سنسور هوشمند تشخیص ماسک تنفسی در ایران

 روزنامه جام جم / ابداع سنسور هوشمند تشخیص ماسک تنفسی در ایران توسط شرکت دانش بنیان نیافام

سنسور هوشمند ابداع شده در مجموعه دانش بنیان خدمات انفورماتیک نیافام، می‌تواند از ورود افراد بدون ماسک به ساختمان شرکت‌ها و هر محلی که از آن استفاده می‌شود، جلوگیری کرده و مامور حراست فقط در صورتی مجوز عبور از در ورودی رابرای افراد صادر کند که ماسک روی صورت فرد مقابل درگاه نصب و با سنسور مربوط شناسایی شده باشد.

22.mp3 ابداع سنسور هوشمند تشخیص ماسک تنفسی در ایران

در پی شیوع بیماری كووید-19 و الزام عمومی به استفاده از ماسك، به‌ویژه در مدارس، دانشگاه‌ها، شركت‌ها و دیگر اماكن سرپوشیده، فناوران یك مجموعه دانش‌بنیان ایرانی با بهره‌گیری از فناوری‌های مرتبط با «هوش مصنوعی» و «یادگیری عمیق» موفق به طراحی و تولید سنسور هوشمند تشخیص ماسك تنفسی شدند.
به گزارش جام‌جم، در شرایط كنونی ناشی از همه‌گیری ویروس كرونا در جهان، پایش پیوسته و تشخیص چهره افراد وارد شده به اماكن گوناگون از طریق دوربین‌ها و فناوری‌های روز، اهمیت مضاعفی یافته است. با توجه به انتشار ویروس عامل بیماری كووید-19 از طریق قطرک‌های تنفسی و اهمیت توجه به دستورالعمل‌های بهداشتی و استفاده از ماسك برای حفظ سلامت كارمندان شركت‌ها و سازمان‌های خصوصی، دولتی و كارگران شاغل در كارخانه‌های گوناگون، بهره‌مندی از سامانه‌ای كه بتواند وجود ماسك روی صورت پرسنل و دیگر افراد مراجعه‌‎كننده به یك مجموعه را كنترل كرده، و بر شیوه صحیح پوشیدن آن نظارت كند به یكی از نیازهای مدیران منابع انسانی در سازمان‌های مختلف تبدیل شده است.
در این میان سنسور هوشمند ابداع‌شده در مجموعه دانش‌بنیان خدمات انفورماتیك نیافام، می‌تواند از ورود افراد بدون ماسك به ساختمان شركت‌ها و هر محلی كه از آن استفاده می‌شود، جلوگیری كرده و مامور حراست  فقط در صورتی مجوز عبور از در ورودی را برای افراد صادر كند كه ماسك روی صورت فرد مقابل درگاه، نصب و با سنسور مربوط شناسایی شده باشد.

تشخیص ماسک تنفسی کووید19 توسط سنسور نیافام
گفتنی است این سامانه، قابلیت اتصال به طیف وسیعی از سیستم‌ها و عملگرهای كنترل امنیت در مجموعه‌های مختلف خصوصی و دولتی را داشته و از یك بلندگو - برای بیان هشدارهای لازم به افراد - قرار گرفته در مقابل درگاه مربوط، بهره‌مند است. شناسایی افراد بدون ماسك در این سامانه با استفاده از یك دوربین ثانویه مرتبط با سنسور، انجام می‌شود و قابلیت تنظیم درصد سختگیری برای كیفیت پوشش ماسك در دو حالت سختگیری كم و سختگیری زیاد برای سامانه، پیش‌‌بینی شده است تا در شرایط شیوع شدید بیماری، سامانه قادر باشد از طریق اعلان وضعیت با لامپ LED، حتی از ورود افرادی كه ماسك خود را روی چانه قرار داده‌اند جلوگیری كند.
تنظیم عملكرد این سنسور برای شرایط ازدحام و شناسایی بیش از یك نفر نیز امكان‌پذیر است و می‌تواند در یك لحظه، بیش از یك نفر را در مقابل دستگاه، ملزم به استفاده صحیح از ماسك صورت كند. حداقل و حداكثر فاصله اشخاص برای تعیین وضعیت با دوربین این سامانه بین 80 تا 150 سانتی‌متر است، تا 3/5 متر فاصله موثر برای عملكرد تشخیص  دارد و زاویه تحت پوشش دوربین این سامانه  به صورت 53 درجه از عرض و 41 درجه از ارتفاع،  تعریف شده است.

منبع : روزنامه جام‌جم، 22 شهریور 1399 http://jamejamdaily.ir/newspaper/page/5753/15/77045/0

کاظم کوکرم
تهیه کننده:

کاظم کوکرم

تصاویر